مصاحبه با خبرگزاری رجا نیوز

ساخت وبلاگ

چگونه در کنکور رتبه برتر شویم.مصاحبه مهندس امیر حسین افشار با خبرگزاری رجا

بسیاری از مخاطبان سوالات بیشماری را درباره مشاوره تحصیلی و کنکور ، منابع  آموزشی، فیلم های آموزشی، انتخاب رشته کنکور  و... پرسیده اند.ما هم در این مصاحبه،که با بهترین مشاور تحصیلی و مشاور کنکور تهران ترتیب داده ایم،سعی بر جبران گوشه ای از لطف و اعتماد شما عزیزان داریم.

در ابتدا از مشاور نام آشنا در حوزه مشاوره تحصیلی و کنکور می خواهیم که خود را به طور کامل معرفی نمایند.

 

 

 

 

من امیر حسین افشار هستم.دبیر درس ریاضیات کنکور،مشاور تحصیلی و مشاور کنکور که از سال 81 به صورت حرفه ای به تدریس و مشاوره تحصیلی و کنکور می پردازم.بنده در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی مکانیک جامدات تحصیل نموده ام.و مقطع کارشناسی ارشد را در رشته mba در دانشگاه تهران تحصیل کرده ام. دوره های روانشناسی و nlp را هم زیر نظر اساتید با تجربه گذرانده ام.مولف بیش از 50 عنوان کتاب آموزش ریاضیات،مشاوره کنکور و ... در نشر های معتبر آموزشی و کمک آموزشی هستم.بیش از 5000 ساعت فیلم آموزشی و مشاوره ای از بنده در بستر های آموزش آنلاین و آفلاین وجود دارد.

آیا کسب رتبه برتر در کنکور اتفاقی است؟

پاسخ این سوال،قطعا خیر است.حتی رتبه های معمولی را هم نمی توان به صورت اتفاقی کسب کرد.چه برسد به رتبه های تک رقمی و 2 رقمی.برای کسب رتبه های متوسط به پایین حتما باید از سال های ابتدایی تحصیل،برنامه ریزی مناسبی داشت.البته منظورم از این برنامه ریزی شرکت در کلاس های تست زنی،کنکور های آزمایشی و ... در دبستان نیست.بلکه پرورش قوه تفکر و خلاقیت دانش آموزان با روش های مختلف از جمله گیمیفیکیشن (بازی گونگی)،حل مسائل که به صورت معما مطرح شده اند،آزمایشات مختلف فیزیک و شیمی که قواعد علمی را در مغز دانش آموزان نهادینه کند.

در دوران دبیرستان نیز،باید برنامه ریزی درسی طوری اتخاذ شود که

  • یادگیری کتب درسی را به طور کامل هدف قرار دهد.
  • پرورش قدرت حل مسئله و تفکر در دانش آموزان ایجاد شود.
  • با انجام تمرینات متعدد،سرعت دانش آموزان در پاسخ گویی به تست ها افزایش یابد.
  • سوالات را از دید علمی بررسی کنند.

البته رسیدن به این اهداف،کار راحتی نیست.همچنین برخی از دانش آموزان و اولیا ،تحت تاثیر تبلیغات دروغین قرار می گیرند و هزینه های گزافی را خرج برخی کتاب ها،فیلم های آموزشی بی کیفیت می کنند.

انتخاب مشاور تحصیلی از چه زمانی باید صورت بگیرد؟

متاسفانه واژه مشاور در کشور ما،در حد مشاور املاک باقی مانده است.در صورتی که کار کرد مشاوره در حوزه های مختلفی ثابت شده است.در اغلب کشور های پیشرفته،خانواده ها و افراد برای کوچکترین کار خود به مشاور مراجعه می کنند.به طور مثال به برخی از جنبه های مشاوره اشاره می کنم:

  • مشاوره مالیاتی
  • مشاوره ازدواج و طلاق
  • مشاوره سرمایه گذاری
  • مشاوره درسی
  • مشاوره تحصیلی
  • مشاوره مهاجرت
  • مشاوره خانوادگی
  • مشاوره کنکور
  • مشاوره پزشکی
  • مشاوره جنسی و....

اگر در هر زمینه ای با یک متخصص مشورت کنیم،بسیاری از اتفاقات ناخوشایند زندگی پیش نخواهد آمد.در آموزه های دینی ما هم توصیه فراوانی به مشاوره با مشاوران دلسوز و راستگو شده است که به برخی از آن ها اشاره می کنم:

لَن یَهلِكَ امْرُؤٌ بَعدَ مَشوَرَةٍ.

بعد از مشورت، هرگز کسی گمراه نخواهد شد و به بیراهه نخواهد رفت. پیامبر اکرم (ص)

مَن لایَستَشیرُ یَندَمْ.

کسی که خودسرانه و بدون مشورت به کاری اقدام کند مسلماً دچار ندامت و پشیمانی خواهد شد. امام محمد باقر (ع)

در  دوران ابتدای زندگی و حتی پیش از تولد ، مادر ها و پدر ها بیشتر به مشاوره احتیاج دارند تا کودکان آن ها.پدران و مادران عزیز می توانند با مطالعه کتاب،مراجعه به مشاوران خانواده،تربیتی و مشاوران تحصیلی کودکان خود را تا سن 12 سالگی حمایت و هدایت نمایند.اما از سنین بلوغ و دشوار شدن دروس،بهتر است که به طور مستقیم،با مشاور تحصیلی با تجربه در ارتباط باشند.

وجود مشاور تحصیلی و درسی که بر کنکور هم تسلط کامل داشته باشد از بدو ورود دانش آموزان به دوره متوسطه اول ضروری است.این مشاور می تواند با استعداد یابی و جهت دهی دانش آموزان :

  1. انتخاب رشته اصولی را برای دبیرستان و ادامه تحصیل آن ها رقم بزند و از تغییر رشته تحصیلی یا کار کردن در مشاغل غیر مرتبط با رشته تحصیلی جلوگیری کند.
  2. دانش آموزانی را که علاقه ای به تحصیل ندارند یا استعداد لازم را برای تحصیل در رشته های پزشکی،مهندسی علوم انسانی را ندارند به هنرستان ها هدایت، و از اتلاف سرمایه جوان در دبیرستان ها جلوگیری کند.
  3. برای دانش آموزانی را که می خواهند در رشته های ریاضی،تجربی،انسانی تحصیل کنند،با برنامه ریزی صحیح و معرفی منابع و.... پایه ای محکم و استوار برای کنکور،امتحان نهایی یا هر وسیله ای برای سنجش ورود به دانشگاه ایجاد نماید.

چگونه می توان به متبحر و متعهد بودن یک مشاور تحصیلی و کنکور پی برد؟

متاسفانه در سال های اخیر،برخی از افراد بدون هیچگونه سابقه تحصیلی و... خود را به عنوان مشاور برتر کنکور، معرفی می کنند.اغلب این افراد از القابی مانند دانشجوی رشته پزشکی،دندانپزشکی،مشاور انگیزشی،برترین مشاور کنکور که از موسسه ایکس در کشور انگلیس مدرک گرفته و .... اقدام به کلاهبرداری و سرکیسه کردن خانواده ها می کنند.

ویژگی های یک مشاور تحصیلی و کنکور خوب:

  • تحصیلات دانشگاهی(متاسفانه اغلب کسانی که با عنوان مشاور کنکور فعالیت می کنند،دانشجوی اخراجی هستند و یا این که در رشته های بسیار پایین در دانشگاه های غیر معتبر تحصیل نموده اند.از صحت مدارک مطمئن شوید)
  • با تجربه بودن
  • رزومه کاری مناسب
  • تالیفات
  • پرس و جو از دانش آموزان سال های قبل به صورت مستقیم
  • عدم اعتماد به تعداد فالوور های اینستاگرام،تعداد عضو های تلگرام و...

آیا استفاده از منابع کمک آموزشی را به دانش آموزان توصیه می کنید؟

در ابتدا باید درک خوبی از منابع آموزشی داشته باشیم.منابع آموزشی شامل کلیه ابزار ها،مکان ها،کتاب ها،صوت ها و ویدئو هایی است که می توان با آن انتقال مفهوم را صورت داد.همان طور که برخی کتاب های رمان بسیار مفید هستند و برخی دیگر بسیار مضر برای روح.بنابراین در بازار ایران هم منابع آموزشی مختلفی وجود دارد که متاسفانه اغلب آن ها کیفیت مناسب آموزشی را ندارند.به طور مثال کتاب های حل المسائل که بیشتر حجم تبلیغات برخی ناشران را به خود انتشار داده است.در این کتاب ها فقط به حل تمرینات و مسائل کتاب های درسی پرداخته شده که به شدت برای ذهن و تفکر دانش آموزان زیان آور می باشد.

از کجا می توان به کیفیت یک محصول آموزشی مانند فیلم آموزشی پی برد؟

 

در مورد فیلم های آموزشی به خصوص فیلم های کنکور،اگر دیدید که مدرسی با تدریس بدون بیان نکته و مفهوم کتاب درسی اقدام به حل سوالات می کند(حتی اگر در صدا و سیما نمایش داده می شود) به کیفیت آن فیلم آموزشی شک کنید.

بار ها و بارها رییس سازمان سنجش،اشاره به طراحی مفهومی سوالات کنکور دارد.بنابراین روش های عجیب و غریب دیگر در کنکور جوابگو نخواهند بود.در امتحان نهایی سال قبل هم شاهد طراحی مفهومی سوالات بودیم.برای انتخاب منابع خود (دی وی دی آموزشی،کتاب تست،کتاب کنکور،کتاب کمک آموزشی،جزوه و... با مشاور حرفه ای و متعهد مشورت کنید)

 

 

 

آیا تحصیل در مدارس  گران قیمت،تاثیری در کسب رتبه های برتر دارد؟

به طور کلی نمی توان گفت که تحصیل در همه مدارس گران قیمت تاثیر مستقیم بر روی رتبه شدن دارد.در سال های قبل دیده ایم که بسیاری از رتبه های برتر در مدارس غیر انتفاعی،سمپاد، نمونه دولتی تحصیل می کرده اند،عده ای از معلم خصوصی و .... استفاده کرده و تعداد زیادی در دبیرستان های عادی در شهرستان های مختلف درس خوانده بودند.بنابراین نمی توان گفت اگر شخصی در مدرسه ای با شهریه بالا تحصیل کند،حتما در کنکور موفق می شود.مدارس خوب هم یکی از منابع خوب می باشند.مدرسه و آموزشگاه خوب بستر و محیط را آماده می کند.باید ارکان دیگر هم آماده شوند تا نتیجه خوبی حاصل شود.

آیا شرکت در آزمون های آزمایشی را برای دانش آموزان لازم می بینید؟

من سوال شما را کامل می کنم.

  • از چه زمانی باید در کنکور های آزمایشی شرکت کرد؟
  • آیا ثبت نام در یک موسسه برای کنکور آزمایشی کافیست؟
  • کیفیت سوالات و جامعه آماری همه موسسات یکسان است؟
  • کیفیت طراحی سوالات مهم تر است یا تعداد شرکت کنندگان و جامعه آماری؟

برخی از اولیا، تحت تاثیر تبلیغات موسسات آموزشی،کودکان خود را از دوران ابتدایی در آزمون های برخی موسسات ثبت نام می کنند.به نظر بنده این آزمون ها برای دانش آموزانی در این سن و سال نه تنها مفید نیست،بلکه زیان آور هم هست.به طور کلی آزمون های آزمایشی را برای دانش آموزان سال دوازدهم،یازدهم و با کمی خوش بینی برای سال دهمی ها توصیه می کنم.البته فقط در یک آزمون آزمایشی ثبت نام کنید و با یک برنامه درس بخوانید.در مدارسی که آزمون های مشخص  و استاندارد برگزار می شود،نیازی به ثبت نام در آزمون های دیگر نیست.

برای ثبت نام به کیفیت سوالات توجه بسیاری شود.استاندارد نبودن آزمون های آزمایشی باعث هدایت شما به مسیری غیر از مسیر موفقیت خواهد شد.بنابراین کیفیت سوالات را بیش از جامعه آماری مهم بدانید.

آیا در انتخاب رشته کنکور  راز هایی وجود دارد که فقط برخی از مشاوران از آن اطلاع دارند؟

خیر.هیچ رازی در انتخاب رشته کنکور وجود ندارد.اتفاقا اغلب افرادی که ادعا دارند از این راز ها با خبرند،از بیسواد ترین مشاوران هستند.چون اگر یک بار دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش را مطالعه می کردند،متوجه می شدند که هیچ رازی در میان نیست و همه قوانین در دفترچه وجود دارد.تنها علتی که دانش آموزان احتیاج به مشاور انتخاب رشته حرفه ای و با تجربه دارند،نحوه به کار بستن و محاسبات این قوانین است.نحوه محاسبه سهمیه ها،چینش رشته محل ها،آگاهی از ادامه تحصیل در رشته های مختلف،تغییر رشته،بازار کار رشته های دانشگاهی مواردی هستند که یک مشاور انتخاب رشته آگاه در مدت زمان کوتاه می تواند در اختیار داوطلب و خانواده ایشان بگذارد.بنابراین برای انتخاب رشته هم گول مشاور نما ها با برگزاری جشن ها،همایش ها و ... را نخورید.

در آخر کار از استاد امیر حسین افشار تشکر می کنم که وقت گرانبهای خود را در اختیار ما قرار دادند و به سوالات مخاطبان ما به صورت دقیق و علمی پاسخ دادند.

 

 

 

انتخاب رشته سال نهم به دهم...
ما را در سایت انتخاب رشته سال نهم به دهم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : entekhabreshte97 بازدید : 95 تاريخ : چهارشنبه 14 اسفند 1398 ساعت: 18:26