مهندسی پزشکی

ساخت وبلاگ

در ابتدا باید گفت مهندسی پزشکی یا همان (biomedical engineering) رشته ای نوپا در ایران می باشد که در طی سال های اخیر پیشرفت های زیادی را داشته است.

نام این رشه بسیار ظریف و زیبا انتخاب شده است چرا که رشته ی مهندسی پزشکی را باید تلفیقی از هر دورشته ی ریاضی و تجربی دانست که این رشته پلی میان علوم مهندسی و علوم پزشکی نیز میباشد.

هدف از این رشته تربیت مهندسانی است که با طراحی و ساخت دستگاه های پزشکی بتوانند پزشکان جامه را در تشخیص بهتر و درست تر یاری نمایند.البته باید گفت که در سطوح پایین تر مهندسین این رشته وظیقه ی راه اندازی،تعمیر و نگهداری دستگاه های پزشکی را به عده دارند که در سطوح بالاتر باید به طراحی و ساخت دستگاه ها مشغول شوند.

رشته ی مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی دارای 4 گرایش زیر میباشد:

1-بیوالکتریک

2-بیومکانیک

3-بیومواد

4-بالینی

در دفترچه ی انتخاب رشته ی کنکور هیچ گرایشی قید نشده است و باید توجه کنید که شما بعد از انتخاب این رشته و گذراندن 4 یا 6 ترم تحصیلی با توجه به معدل و نظر مدیرگروه و هم چنین این که دانشگاهی که در آن مشغول به تحصیل هستید چه گرایش هایی را ارائه میدهد باید گرایش مد نظر خود را انتخاب نمایید.

برای آشنایی بیشتر شما با این رشته در ادامه به طور مختصر به توضیح هر یک از این گرایش ها خواهیم پرداخت.

1-گرایش بیوالکتریک:اگر قصد انتخاب این گرایش را دارید باید بتوانید یک مهندس الکترونیک توانا باشید.

بیوالکتریک را میتوان استفاده از اصول الکتریکی،مغناطیسی و هم چنین الکترومغناطیس معنا کرد.

در حالت کلی فارغ التحصیلان این گرایش باید بتوانند به طراحی و ساخت دستگاه های پزشکی بپردازند و هم چنین در زمینه ی نصب و راه اندازی،تعمیر و نگهداری نیز میتوانند فعالیت داشته باشند.

2-گرایش بیومکانیک:شاید همه ی شما یک بار هم که شده نام قلب مصنوعی را شنیده باشید که باید گفت ساخت قلب مصنوعی از پیشرفت در همین رشته و گرایش حاصل شده است.

3-گرایش بیومواد:دانشجویان این رشته باید مواذ و خاصیت مواد را به طور  کامل بشناسند.مهندسان این گرایش با استفاده از بافت های زنده و هم چنین کاشت آنها در بدن فعالیت دارند.

4-گرایش بالینی:مهندسین در این رشته وظیه دارند تا نحوه ی استفاده ی صحیح از تجهیزات پزشکی را به پزشکان آموزش دهند و هم چنین این افراد با توجه به تجربه ی بالینی خود میتوانند تولید کنندگان وسایل پزشکی را برای ساخت تجهیزات بهتر یاری نمایند و به آنها مشاوره های لازم را دهند.اغلب این افراد در تیم پزشکی در بیمارستان ها مشغول به کار خواهند شد.

رشته ی مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی دارای 144 واحد درسی میباشد که دانشجویان برای اخذ مدرک کارشناسی موظف به گذراندن این واحد ها میباشند.

در ادامه میتوانید برای مشاهده ی دروس دانشگاهی این رشته کلیک کنید:

<<کلیک کنید>>

انتخاب رشته سال نهم به دهم...
ما را در سایت انتخاب رشته سال نهم به دهم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : entekhabreshte97 بازدید : 86 تاريخ : چهارشنبه 14 اسفند 1398 ساعت: 18:26